TULPPAANIEN KESKELLÄ KEUKENHOFISSA

IMG_4960
IMG_5102

Lupasin aikaisemmin kirjoitella Keukenhofin ihanasta tulppaanipuistosta, joka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Amsterdamista, suloisessa Lissen kaupungissa. Suuntasimme reissullamme puistoon, sillä olemme molemmat äitini kanssa todellisia kukkafaneja ja halusimme ehdottomasti päästä ihastelemaan tulppaaneja, joista Hollanti on tunnettu.

IMG_4847
IMG_4862

Ostimme puistoon yhdistelmäliput, jotka sisälsivät sisäänpääsyn lisäksi kuljetuksen puistoon ja takaisin lentokentältä. Suurin osa puiston vierailijoista kulkeekin Schipholin lentokentän kautta. Tuo lippu kustansi muistaakseni hieman päälle parikymppiä per henkilö. Kuljetus sujui ongelmitta ja pääsimme reilussa puolessa tunnissa puistoon – ruuhkan aikaan tosin kannattaa varautua jonottamaan.

IMG_5026
IMG_4941

Suuntasimme itse puistoon vasta toukokuun alussa eli melko myöhään tulppaanisesonkia silmällä pitäen. Juuri ennen vierailuamme Lissen kauniit tulppaanipellot oli ajettu ja Keukenhofin kukistakin osa oli jo täysin nuupahtaineita. Onneksi emme luovuttaneet heti, sillä löysimme kuitenkin valtavan puiston uumenista paljon ihailtavaa. Suosittelisin silti suuntaamaan puistoon esimerkiksi huhtikuun loppupuolella – tällöin Lissen tulppaanipellot ovat vielä täydessä kukoistuksessaan ja Keukenhof on varmasti vieläkin upeampi näky.

IMG_5110

Itse aionkin vielä tulevaisuudessa suunnata Lissen tulppaanipelloille – sen verran jäi harmittamaan, että tulppaanipellot jäi tällä kertaa näkemättä. Olin ihastellut Instagramista mielettömiä kuvia pelloilta ja olisin niin toivonut, että olisin itsekin päässyt pelloille hyppimään. Tykkäsin kuitenkin Keukenhofista näin sesongin lopullakin, joten suosittelen ehdottomasti vierailemaan puistossa, jos Amterdamiin osuu oikeaan aikaan.

IMG_4934
thumb_IMG_5013_1024-side
IMG_5025

Ei kommentteja