NEW YEAR, NEW ME – VAI MITEN SE MENI?

IMG_7556

Tein vuodenvaihteessa jotain poikkeuksellista. En ole yleensä ollut uudenvuodenlupausten ystävä, mutta tällä kertaa päätin listata muutamia tavoitteita ylös. Näihin on sitten kiva palata vuoden lopuksi ja katsoa, kuinka hyvin pysyin lupauksissani.

Vuonna 2018 lupaan...

...säilyttää rennon otteen bloggailuun.
Mun arki on aika hektistä opiskelun ja töiden parissa. Blogi on mulle tärkeä harrastus, mutta huomasin viime vuonna stressaavani blogista välillä liikaa. Sen on tarkoitus tuoda iloa mun ja toivottavasti myös teidän lukijoiden elämään, joten en halua tehdä blogia hampaat irvessä. Jatkossa haluankin säilyttää blogin puolella tietyn rentouden ja postailen silloin, kun on postattavaa (toki pyrin silti pitämään säännöllisen rytmin kirjoittelussa). Lisäksi lopetan oman blogini vertailun muihin, sillä pääasia on, että oon ite tyytyväinen luomaani sisältöön!

...lukea enemmän.
Luin viime vuonna hävettävän vähän. Tänä vuonna haluan tehdä asiaan muutoksen! Sain joululahjaksi muutaman mielenkiintoisen kirjan, joiden avulla pääsen varmasti takaisin lukumoodiin. Tykkään lukemisesta, mutta viime vuonna koulukirjat ja Netflix syrjäyttivät perinteiset romaanit täysin. Tänä vuonna voisin asettaa tavoitteeksi, että luen ainakin kuusi kirjaa tämän vuoden aikana. Tiedän, että tämäkin luku on todella pieni, mutta en halua asettaa tavoitetta liian korkeaksi.

IMG_7538
IMG_7551

...olla armollisempi itseäni kohtaan.
Tätä teemaa sivusinkin jo viime vuonna, kun kerroin olevani aikamoinen perfektionisti. Vaadin itseltäni paljon – välillä liiankin paljon. Tänä vuonna lupaan olla itselleni lempeämpi. Sallin virheet ja epäonnistumiset, sillä ne kuuluvat elämään. Kaikki ei voi aina sujua täydellisesti!

...tehdä tentit ajallaan.
Aloitin syksyllä huonon tavan, kun skippasin tenttejä ajanpuutteen vuoksi. Tänä vuonna aion tehdä jokaisen tentin ajallaan, jotta en joudu enää kuukausien jälkeen stressaamaan rästitenttejä. Ei niihin tentteihin ehdi sen paremmin lukea kuukausienkaan päästä, joten parempi hoitaa ne aina mahdollisimman nopeasti alta pois.

IMG_7510

...pitää kalenterin ajan tasalla.
Viime vuonna kirjoittelin alkuvuodesta ahkerasti kaikki menot ja deadlinet kalenterin sivuille, mutta syksyllä aloin lipsumaan. Pian huomasin, että en hektisessä arjessani muistanut puoliakaan menojani ulkoa. Tänä vuonna aionkin olla erityisen ahkera kalenterin kanssa ja listaan kaiken tarvittavan kalenteriini ylös. Onneksi sain joululahjaksi kuvissakin näkyvän, ihanan Nunuco Design Companyn kalenterin. Kauniisti kuvitettuun kalenteriin kelpaa todellakin raapustella menot ylös (ja sivut voi vielä koristella söpöillä tarroilla). Mulla oli tämä kalenteri käytössä jo viime vuonna ja sain siitä vuoden aikana lukemattoman määrän kehuja ja kyselyitä.

...liikkua säännöllisemmin.
Viimeiseksi ehkä yleisin (ja kliseisin) uudenvuodenlupaus ikinä. Mun on pakko myöntää, että vuosi 2017 oli mun liikkumisen kannalta aivan surkea. Mulla ei ollut säännöllistä urheilurytmiä oikeastaan koko vuoden aikana. Tänä vuonna aion kuitenkin tsempata ja palata säännöllisen liikunnan pariin. Tiedän, että liikunta tuo mulle energisen ja hyvän fiiliksen, joten tässä mun on pakko onnistua!

IMG_7513
IMG_7566

Teittekö te uudenvuodenlupauksia?

6 kommenttia

 1. Sain tuon samaisen kalenterin joululahjaksi ja se on kyllä ihana! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, niin on! :) Pääsee sisäinen lapsi valloilleen tarrojen kanssa leikkiessä, haha!

   Poista
 2. Mistä noit kalentereita pystyy ostamaan?:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalentereita voi tilata Nunuco Designin omilta sivuilta! Tässä vielä suora linkki kalentereihin: https://www.nunucodesign.com/collections/2018-agendas :)

   Poista
 3. Hyviä lupauksia! :) Mun ainoa uudenvuodenlupaus oli se, etten aio laihduttaa – vaikka kuinka häät lähestyisivätkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, nyt niistä vaan täytyy pitää kiinni! :D Ja hyvä lupaus tuo sunkin! :)

   Poista