WELLNESS WEDNESDAY: TARKKA LAADUNVALVOJA

IMG_5719

Tykkään tehdä erilaisia persoonallisuustestejä ja törmäsin jonkin aikaa sitten mielenkiintoiseen Tunnista itsesi -persoonallisuustestiin. Testi tunnistaa yhdeksän erilaista persoonallisuustyyppiä, joista sain itse tulokseksi Tarkan Laadunvalvojan. Pakko myöntää, että tunnistan kuvauksesta paljon itseäni.

Tarkkaa laadunvalvojaa kuvaillaan muun muassa adjektiiveilla objektiivinen, periaatteellinen, järjestelmällinen, vastuuntuntoinen, rehellinen ja velvollisuudentuntoinen. Parhaimmillaan tarkat laadunvalvojat ovat testin mukaan ihanteellisia, tunnollisia ja oikeudenmukaisia, mutta huonoimmillaan joustamattomia, tiukkoja ja kriittisiä.

IMG_5685
thumb_IMG_5656_1024-side

Myönnän, että musta löytyy kaikkia edellä mainittuja piirteitä. Testin mukaan Tarkat Laadunvalvojat pyrkivät tavoittelemaan täydellisyyttä ja välttävät virheitä. Tunnistan itsessäni perfektionistin, vaikka oon viime vuosina opetellut olemaan itseäni kohtaan armollisempi. Mun sisällä asuva perfektionisti nostaa harjoittelusta huolimatta edelleen päätään, kun deadlinet paukkuvat ja tentit lähestyvät. Vaadin itseltäni täydellisyyttä, vaikka ihan ok suorituskin riittäisi.

Testin mukaan Tarkat Laadunvalvojat ovatkin itsensä pahimpia kriitikkoja. Oon pienestä pitäen asettanut itselleni riman korkealle, mikä on aiheuttanut välillä liikaakin paineita. Oon pelännyt virheitä ja pelannut varman päälle. Onneksi oon pikku hiljaa sisäistänyt, että elämä ei ole pelkkää suorittamista, eikä aina tarvitse onnistua.

IMG_5714

Oon hiljalleen opetellut hyväksymään virheeni ja epäonnistumiseni, mikä on ollut mulle erityisen vaikeaa. Vaikka virheiden tekeminen kirpaisee edelleen, oon oppinut, että virheistä pääsee yli. Epäonnistuminen ei ole maailmanloppu. Itselle pitää olla armollinen ja lempeä – kaikki mokaavat joskus. Harjoittelen varmaan lopun elämääni olemaan itselleni lempeämpi, mutta ainakin oon nyt päässyt alkuun.

thumb_IMG_5700_1024-side

Vaikka perfektionismi on välillä rasittavakin piirre, oon tyytyväinen, että oon just tällainen. Oon jopa ylpeä tunnollisuudestani. Voin rehellisesti kirjoittaa työhakemukseen, että teen annetut tehtävät aina huolella loppuun asti. Tunnollisuuteni vuoksi muhun luotetaan ja saan enemmän vastuuta. Muistan, että oon pienestä pitäen ollut se tyyppi, joka ei suostu jäämään salaa välitunneiksi sisään tai rikkomaan opettajan käskyjä. Oon aina tehnyt kotiläksyt kiltisti ja pyrkinyt parhaimpaani. Tunnollisuus on aina ollut ja tulee olemaan osa mua, vaikka se välillä ärsyttääkin.

IMG_5686
thumb_IMG_5658_1024-side
IMG_5702
thumb_IMG_5710_1024-side

takki Mango // neule, farkut ja pipo H&M // kaulahuivi Zara // laukku Rebecca Minkoff // Kumpparit MICHAEL Michael Kors

Löytyykö sieltä muita Tarkkoja Laadunvalvojia?

Ei kommentteja