WELLNESS WEDNESDAY: KUN PIMEYS SAA MIELEN MATALAKSI

IMG_5205

Joka talvi sama juttu. Huomaan energiatasoni laskevan joka syksy sitä mukaa, kun päivä lyhenee. En ole onnekseni koskaan kärsinyt kunnon syysmasennuksesta, mutta huomaan, että pimeä vuodenaika saa helposti mieleni matalaksi. Enkä varmasti ole ongelmani kanssa yksin – tuntuu, että kaikki blogit ovat täyttyneet selviytymisvinkeistä pimeän vuodenajan yli.

Oon joskus miettinyt, miten säällä voikin olla niin suuri vaikutus mun mielialaan. Pienikin auringon pilkahdus saa usein energisen ja toiveikkaan olon, kun taas sade ja harmaus lannistavat iloisenkin fiiliksen.

IMG_5166

Tänä syksynä pimeys on iskenyt entistä kovempaa ja oon huomannut olevani todella väsynyt. Vuorokausirytmini ei ole täysin kohdillaan, kun ulkona on aamusta iltaan pimeää. Tekisi mieli muurautua omaan kotiin loppuajoiksi, kun ulkona riehuu piiskaava tuuli ja sade. En ole pystynyt toteuttamaan itseäni harrastukseni eli bloggaamisen parissa, sillä koko ajan on ollut liian pimeää. Yritin esimerkiksi kahtena päivänä tällä viikolla napata jouluisia kotikuvia, mutta valo ei yksinkertaisesti riittänyt. Se harmitti mua todella paljon. Onneksi tänään aurinko loisti vihdoin kirkkaana ja sain pitkästä aikaa kameran laulamaan.

IMG_5201
thumb_IMG_5165_1024-side

Tiedän, että tämä valitus pimeydestä ei ainakaan auta asiaa. Sen takia oonkin tarttunut tuumasta toimeen ja pyrkinyt omalla toiminnallani helpottamaan pimeydestä aiheutuvaa väsymystä ja ajoittaista alakuloakin. Oon esimerkiksi muistuttanut itseäni vitamiinien tärkeydestä, yrittänyt ulkoilla enemmän ja keksinyt kivaa tekemistä illoille. Ja se on auttanut. Eniten mua kuitenkin piristää ajatus siitä, että talvipäivänseisaus on ihan kohta täällä – enää pari viikkoa ja päivät alkavat taas pidentyä!

Täällä on siis yksi, joka odottaa innolla valoisampia päiviä ja toivottaa lumen ja pakkaset ilolla tervetulleiksi jatkossakin. Ja toisaalta, onhan pimeydessä hyvätkin puolensa: voi rauhassa viettää leppoisia koti-iltoja kynttilän valossa. Jos sateet ja pimeys jatkuvat, lupaan ainakin asennoitua vallitsevaan säätilaan positiivisemmin. Kyllä tästä pimeydestä on ennenkin selvitty!

IMG_5168
IMG_5247
IMG_5222

tekoturkki Zara // neule, farkut ja pipo H&M // nilkkurit New Look // laukku 3.1. Phillip Lim

Ps. Ihanaa itsenäisyyspäivää ja Suomen 100-vuotisjuhlaa kaikille! Suuntaan kohta itse vanhempieni luo seuraamaan Linnan juhlia ja kohottamaan lasillisen Suomen kunniaksi. On meillä aika upea kotimaa! <3

Ei kommentteja