WELLNESS WEDNESDAY: 12 ASIAA, JOTKA OPIN VUONNA 2017

IMG_6394

Vuosi lähestyy loppuaan ja nyt on hyvä hetki koota kulunut vuosi kasaan. 2017 oli opettavainen, osittain raskaskin vuosi. Toisaalta vuoteen mahtui paljon kivoja juttuja ja uusia kokemuksia. Oon oppinut vuoden aikana paljon sekä itsestäni että meitä ympäröivästä maailmasta.

Mä oon oppinut, että...

...intuitioon kannattaa luottaa.
Oma vaisto on yleensä oikeassa. Oon tehnyt tänä vuonna useampia haastavia päätöksiä, jolloin oon loppupeleissä luottanut intuitiooni. Myöhemmin oon huomannut, että päätökset ovat olleet täysin oikeita. Mun vaisto on ollut oikeassa.

...on ok epäonnistua.
Sivusinkin tätä aihetta jo viime viikolla. Oon oppinut olemaan itselleni lempeämpi ja antamaan virheeni anteeksi. Jokainen epäonnistuu joskus, mutta se ei ole maailmanloppu.

IMG_6293

...some ei vastaa todellisuutta.
Esimerkiksi näitä kuvia ottaessa mua ei todellakaan hymyilyttänyt – olin juuri ollut sanaharkassa äitini kanssa, joten jouduin vääntämään tekohymyn kasvoilleni, jotta kuvat onnistuisivat. Kuvien ja videoiden taakse kätkeytyy monta tarinaa, joten somen perusteella ei voi tehdä minkäänlaisia johtopäätöksiä toisen ihmisen elämästä.

...tasapaino on kaiken A ja O.
Tämä pätee oikeastaan kaikkeen elämässä – ruokavalioon, urheiluun, työhön ja vapaa-aikaan. Haastavinta mulle on ollut tasapainoilla opiskelun, työn ja vapaa-ajan välillä, mutta pikku hiljaa suunta on oikea.

...kaikkia naruja ei tarvitse pitää aina omissa käsissä.
Delegointi kannattaa aina. Oon oppinut, että mun voimat ja resurssit eivät aina riitä kaikkeen ja se on ihan ok. Välillä vastuuta ja työtaakkaa pitää jakaa muillekin.

...asioilla on tapana järjestyä.
Tämän lauseen kuulen mun äidin suusta aina, jos stressaan tulevaisuutta. Loppupeleissä asiat järjestyvät aina tavalla tai toisella, sen oon saanut kokea monta kertaa tämän vuoden aikana.

IMG_6393
thumb_IMG_6288_1024-side

...kaikkia ihmissuhteita ei ole tarkoitettu kestämään.
Tämä pätee sekä ystävyys- että parisuhteisiin. Kaikkien ihmissuhteiden ei ole tarkoituskaan kestää läpi elämän. Menetettyjen ihmissuhteiden perään ei kannata haikailla, mutta niitä voi muistella lämmöllä. Jokaisella kohtaamisella on tarkoitus.

...koti-illat voittavat bilettämisen 6-0.
Aiemmin mua vaivasi FOMO eli fear of missing out. Tuntui, että mitään bileitä tai kaveriporukan illanistujaisia ei voinut skipata, sillä jäisi varmasti jostain suuresta paitsi. Nyt oon oppinut, että koti-ilta on (lähes) aina parempi ratkaisu. Välillä on kiva käydä tuulettumassa, mutta koti tuntuu useimmiten niin paljon paremmalta kuin baarin tanssilattia.

...ahkeruus kannattaa aina.
Oon oppinut, että kova työ palkitaan aina – ennemmin tai myöhemmin.

...unelmat kannattaa sanoa ääneen.

Oon aiemminkin kertonut, että oon kova unelmoimaan. Omat unelmat kannattaa aina sanoa rohkeasti ääneen ja ryhtyä toimeen – unelmat on tehty saavutettaviksi. Oon ottanut tänä vuonna monta askelta kohti unelmiani.

IMG_6401

...motivaatio lähtee aina itsestä.
Sisäinen motivaatio on paljon ulkoista motivaatiota tehokkaampi voima. Ulkoiset palkinnot voivat motivoida hetkeksi, mutta ne eivät kanna hedelmää pitkälle. Onnistumisen avain on löytää sisäinen motivaatio itsestä – ilman sitä motivaatio voi hiipua nopeastikin.

...matkustamiseen käytetyt eurot maksavat aina itsensä takaisin.
Tämän oivallukset olen tehnyt jo kauan sitten, mutta se vahvistui entisestään tänä vuonna. Oon saanut vuoden aikana mielettömiä muistoja ja uusia, ihmeellisiä kokemuksia matkustamisen kautta. Pidän tämän opin ensi vuonnakin mielessä ja matkustelen mahdollisimman paljon.

IMG_6397
IMG_6296
thumb_IMG_6287_1024-side

takki Saint Tropez // neulemekko ja kipparilakki H&M // kaulahuivi Acne Studios // laukku Pieces // maiharit Dr. Martens

Ps. Tämä oli tällä erää Wellness Wednesday -sarjan viimeinen osa. Uusi vuosi, uudet kujeet. Kirjoittelen kuitenkin varmasti jatkossakin hyvinvointiaiheisia juttuja, sillä teema on mulle tärkeä. Kiinnostavia aiheita saa siis edelleen vinkata kommenttiboksin puolella!

Ei kommentteja