13 X KYSYMYS JOULUSTA

thumb_IMG_6494_1024-side

Huomasin Jonnamaista -blogissa kivan, jouluisen postausidean, johon halusin itsekin tarttua näin aatonaattona. Seuraavaksi siis luvassa vastauksia muutamiin jouluaiheisiin kysymyksiin...

1. Millaisia jouluperinteitä vaalit?
Jouluaattona suuntaan aina aamusta kotikotiini riisipuurolle. Käymme aattona joulukirkossa, minkä jälkeen syömme jouluillallisen ja avaamme lahjat. Lahjojen jälkeen vietämme iltaa yhdessä – useimmiten pelaamme myöhään yöhön lautapelejä koko porukan kesken juustoista ja viinistä nauttien. Joulupäivänä puolestaan suuntaan perinteisesti mummoni luo herkuttelemaan.

2. Mitä asioita lapsuuden jouluista on jäänyt parhaiten mieleen?
Parhaiten jouluista on jäänyt mieleen jouluaamut, kun heräsimme siskoni kanssa aikaisin aamulla tohkeissamme katsomaan Joulupukin Kuumaa linjaa – tuo ohjelma on pakko laittaa nostalgiapäissä pyörimään edelleenkin aattoaamuisin. Muistan, että oon rakastanut pienestä lähtien joulua. Joulussa on aina ollut jotain niin maagista.

3. Mikä on lempijoululaulusi?
Tänä vuonna oon luukuttanut Sian uutta joululevyä, jonka biiseistä lempparini on Santa's Coming For Us.

4. Onko jotain jouluperinteitä omasta lapsuudestasi, joita tahtoisit siirtää joskus tulevalle omalle perheellesi, vai haluatko keksiä kokonaan uusia perinteitä?
Hmm... Haluaisin tulevaisuudessa omankin perheeni kanssa rakentaa tunnelmallisen ja lämpimän joulun – mielestäni se on tärkeintä joulussa. Toivon, että tulevaisuudessa voimme kokoontua koko lähisuvun kesken saman katon alle juhlimaan joulua.

thumb_IMG_6610_1024-side
IMG_6502

5. Pidätkö jouluruuista? Mikä on lempparisi joulupöydän antimista?
Kyllä, rakastan jouluruokaa. Mun lemppareita on kaikki kalat, namm! En malta odottaa, että pääsen nauttimaan joulupöydän antimista *sydänsilmäemoji*.

6. Mikä on parasta joulussa?
Parasta on ehdottomasti perheen kanssa yhdessäolo ja joulun tunnelma. Ja okei, jouluruoka!

7. Onko joku asia, josta et pidä joulussa/joulukuussa?
En pidä jouluruuhkista ja joulun kulutuskulttuurista. Välillä tuntuu, että ihmiset sekoavat jouluostoksilla. Tykkään itsekin antaa (ja myönnetään, saada) jouluna lahjoja, mutta mielestäni liika on liikaa!

8. Tykkäätkö jouluelokuvista?
Ehdottomasti, oon varmasti katsonut kaikki Netflixin jouluelokuvat tähän mennessä. Yksi kaikkien aikojen lempielokuvistanikin on The Holiday!

thumb_IMG_6612_1024-side
IMG_6608

9. Voisitko olla joulun jossain lämpöisessä?
Voisin. Mielestäni joulua ei aina tarvitse viettää niin perinteisesti. Uskon, että hyvässä seurassa voisin viettää joulun missä päin maailmaa tahansa. Vaihtovuotenani vietin joulun Briteissä ja se oli ihan mahtava kokemus!

10. Onko sinulla jokin joululahjatoive?
Listasinkin joululahjatoiveitani jo aiemmin ja totesin, että toiveeni ovat tänä vuonna enemmänkin aineettomia. Äidille oon esittänyt kaksi pientä toivetta – toivoin kalenteria ensi vuodelle ja yhtä mielenkiintoista kirjaa.

11. Paras saamasi joululahja?
En osaa valita! Oon saanut vuosien varrella monta ihanaa lahjaa, enkä haluakaan laittaa niitä järjestykseen. Lapsuudestani mieleeni on kuitenkin jäänyt eräs lahja, Yano-tarinankertoja. Toivoimme siskoni kanssa Yanoa hartaasti ja se taisikin olla vuosia sitten joululahjahitti. Muistan, kuinka onnellisia olimme, kun saimme Yanon omaksemme. Haha, hyviä muistoja!

12. Ärsyttävin joululaulu?
En ole perinteisten joululaulujen suurin ystävä, mutta yhtä ärsyttävintä en osaa silti sanoa.

13. Onko sinulla joulukalenteria?
On, Kinder-kalenteri! Äitini halusi taas perinteen vuoksi ostaa mulle oman kalenterin, enkä pistänyt vastaan. Olin haaveillut kosmetiikkakalenterista, mutta lopulta päädyin perinteiseen suklaaversioon.

thumb_IMG_6577_1024-side

takki Zara // mekko ja pipo H&M // kaulahuivi By Malene Birger // laukku Rebecca Minkoff // Kengät Dr. Martens

Ei kommentteja