WELLNESS WEDNESDAY: YSTÄVYYDESTÄ

IMG_2273

Ystävät on niitä tyyppejä, jotka tekee mut joka päivä onnelliseksi. Ystävät muodostaa mulle toisen perheen, joka tukee ja kannustaa tarvittaessa. Ystävien seurassa saan olla oma itseni ja ystävät hyväksyy mut sellaisena kuin olen. Toisaalta ystävät myös haastaa tarvittaessa ja ohjaa mut oikealle polulle, jos oon itse vähän hukassa.

Heräsin tänä syksynä miettimään ystävyyden merkitystä, kun yksi mun läheisimmistä ystävistäni muutti 3171 kilometrin päähän Islantiin viettämään vaihto-oppilasvuottaan. Ystävyyttä pohtiessani havahduin siihen, kuinka ihania ihmisiä mun ympärillä on ja kuinka onnekkaaksi tunnen itseni, kun mulla on monia rakkaita ystäviä, joiden kanssa jakaa hyvät ja huonot hetket. Se, että voi jakaa arjen ilot ja surut sekä hyvät ja huonot läpät ystäväporukan Whatsapp-ryhmässä tai lähettää hulluja videoita kavereille Snapchatissa, on arjessa itsestäänselvyys, jota tulisi ehdottomasti osata arvostaa enemmän. Harva meistä kuitenkaan pärjäisi ilman ystäviä – I know I wouldn't.

IMG_2295
thumb_IMG_2266_1024-side

Ystävien ei tarvitse olla samanlaisia kuin mä tai olla samassa elämäntilanteessa mun kanssa. Osa mun ystävistä on säilynyt lapsuudesta asti, osa on tullut mukaan lukiosta, yliopistosta tai työelämästä. Osa mun ystävistä on nuorempia ja osa vanhempia, osa asuu monen tunnin päässä ja osa naapurirapussa. Osan kanssa jaetaan rakkaushuolet, osan kanssa taas syödään pizzaöverit ja nauretaan kippurassa sohvan nurkassa. Osan kanssa matkustellaan ja osan kanssa taas tanssitaan pilkkuun asti opiskelijabileissä. Kaikkien kanssa on kuitenkin jotain, mikä yhdistää ja mikä tekee ystävyydestä erityisen.

On ihanaa huomata, että pitkästäkin välimatkasta huolimatta voi luottaa, että tärkeimmät tyypit pysyvät ympärillä. Annoin mun ystävälle ennen lähtöä kortin, jossa lukee "true friends are never apart, maybe in distance but never in heart" ja tämä ajatus kiteyttää mun mielestä täydellisesti ystävyyden ytimen. Onneksi nykyään on myös Skypet ja Facetimet, joiden kanssa yhteydenpito on entistä helpompaa. Nyt ystävän päästäminen maailmalle ei ollut ihan niin vaikeaa, kun tietää, että yhteyttä voi pitää välimatkasta huolimatta vaikka joka päivä.

Eilen pitkä odotus palkittiin ja pääsin pitkästä aikaa rutistamaan ystävääni. Nyt saamme viettää muutaman päivän yhdessä kiertelemällä Islantia. Islannista kirjoittelen lisää viimeistään viikonloppuna, kun oon palannut takaisin Suomeen. Instagramin (@nettaeveliina) kautta menoa voi kuitenkin seurata reaaliaikaisemmin.

thumb_IMG_2383_1024-side
IMG_2292

nahkatakki ja neule Mango // farkut, kengät ja kipparilakki H&M // kaulahuivi By Malene Birger // laukku 3.1 Phillip Lim

Ei kommentteja