WELLNESS WEDNESDAY: RENTOUTUMISEN TAITO

IMG_1882

Kiire, kiire, kiire. Tuntuu, että kaikilla ja kaikkialla on nykyään kiire. Ja kiireen keskellä olisi välillä hyvä muistaa pysähtyä, hengittää syvään ja rentoutua. Se ei kuitenkaan ole niin helppoa – ainakaan mulle.

Rentoutuminen on taito. Se vaatii harjoitusta. Oon itse huomannut, että mun on välillä hektisen päivän jälkeen vaikea rentoutua. Vaikka vaihdan fyysisesti vapaalle, aivoni jatkavat pyörimistä samassa kiireen oravanpyörässä vielä illallakin. Ajatukseni sinkoilevat nukkumaan mennessäni päivän tapahtumissa ja tulevissa deadlineissa. En yksinkertaisesti osaa vaihtaa kunnolla vapaalle.

Sen takia oon viime aikoina alkanut tietoisesti harjoittelemaan rentoutumista. Oon harjoitellut, miten suljen kiireen ulkopuolelle ja otan aikaa itselleni. Oon huomannut, että kiireen keskellä jaksaa paremmin, kun lepohetkinä rentoutuu oikeasti – akut latautuvat täyteen, kun aiemmin ne jäivät puolilleen. Jokainen löytää varmasti itse tavat, joilla rentoutuu parhaiten. Haluan kuitenkin jakaa muutaman takuuvarman keinon, joilla saan itse mieleni nollattua hektisen arjen keskellä.

IMG_1941
thumb_IMG_1995_1024-side

Rentoudun parhaiten...

...lähtemällä luonnon keskelle. Mulla on tapana lähteä ulkoilemaan, kun kiire painaa liikaa. Mikään ei ole rentouttavampaa kuin hiljaisen metsän keskellä samoilu.

...uppoutumalla tv-sarjan tai elokuvan maailmaan. Tuntuu, että joskus sarjojen ja elokuvien juonikuvioihin uppoutuu niin syvällisesti, että unohtaa todellisen maailman hetkeksi kokonaan. Ja se on hyvä juttu rentoutumisen kannalta.

...lukemalla. Tähän pätee sama kuin äskeiseen kohtaan. Hyvä kirja tai mielenkiintoinen artikkeli saa takuuvarmasti ajatukset muualle.

thumb_IMG_1895_1024-side

...urheilemalla. Ohjatut tunnit toimivat mulla parhaiten rentoumismielessä. Keskityn tunnilla niin paljon, että ajatukset eivät pääse vahingossakaan harhailemaan sivupoluille ja kiire unohtuu. Tunnin jälkeen on aina levänneempi olo. Mun pitäisikin ottaa itseäni niskasta kiinni urheilun suhteen.

...hemmottelemalla itseäni. Tykkään sunnuntai-iltaisin omistaa pienen hetken illasta itseni hemmottelulle. Käyn suihkussa, laitan kasvonaamion ja lakkaan kynnet. Kynsilakan kuivumista odotellessa selailen lempilehteäni kynttilänvalossa. Kuulostaa cheesyltä, I know. Tämä keino kuitenkin oikeasti toimii – olo on rentounut ja mieli on valmiina uuteen viikkoon.

...lähtemällä reissuun. Tämä kohta vaatii jo vähän enemmän suunnittelua. Satunnaiset reissut kuitenkin auttavat pitämään mielen virkeänä. Oon huomannut, että jo viikonloppureissu Suomen sisällä lataa akkuja yllättävän hyvin – puhumattakaan pidemmästä reissusta ulkomaille.

IMG_1899
thumb_IMG_1877_1024-side
IMG_1914
thumb_IMG_1893_1024-side

takki Zara // neule, farkut ja kengät H&M

Mitkä ovat teidän takuuvarmat keinonne rentoutumiseen?

Ei kommentteja