PARASTA AAMUISSA

Oon ehdottomasti enemmän aamu- kuin iltaihminen. Myönnetään, että arkiaamuina en todellakaan nauti heräämisestä ja torkutusta tulee painettua poikkeuksetta maanantaista perjantaihin. Viikonloppuisin oon kuitenkin täysin eri ihminen ja nautin aikaisista aamuista.

IMG_8642

5 juttua, joita rakastan kiireettömissä aamuissa:

♥ Herääminen ilman herätyskelloa. Tämä kohta ei valitettavasti monina aamuina toteudu, mutta jos aamulla ei ole kiire minnekään, en laita herätyskelloa soimaan. Olo on levänneempi, kun voi nousta silloin, kun mieli tekee. Yleensä nukun viikonloppuisinkin maksimissaan yhdeksään eli voin hyvin luottaa luontaiseen rytmiini, eikä päivä mene ohi nukkuessa.

♥ Rauhallinen fiilis. Viikonloppuisin on ihana herätä aikaisin uuteen päivään, kun kaupunki alkaa vasta heräilemään ja aurinko pilkistelemään. Aamuisin on ihanan rauhallinen ja onnellinen fiilis, kun koko päivä on vielä edessä. Heräämisen jälkeen voi hyvin makoilla vielä hetken sängyssä ja miettiä tulevan päivän suunnitelmia ja tavoitteita.

♥ Aamupala. Tykkään kiireettöminä aamuina valmistaa herkullisen aamupalan ja nauttia sen lueskellen blogeja ja lehtiä, selailleen somea tai katsellen hyvää sarjaa. Mun lemppariaamupaloihin kuuluu tällä hetkellä erilaiset smoothiet, tuorepuurot, keitetyt kananmunat ja kauraleivät vaihtelevilla päällisillä. On ihanaa käyttää hieman enemmän aikaa ravitsevaan aamiaiseen, sillä arkisin nappaan aamupalaksi maksimissaan hedelmän tai pienen annoksen kreikkalaista jogurttia marjojen kanssa. Päivä lähtee paremmin käyntiin täydellä vatsalla!

Lempparismoothie:

1 banaani
kourallinen jäisiä mangokuutioita
kourallinen mansikoita
loraus kookosmaitoa

Päälle:
puolikas banaani viipaloituna
muutama mansikka viipaloituna
kookoshiutaleita


IMG_8631

♥ Aamutreeni. Aamut on ihana käynnistää treenillä, jos aikaa on. Arkiaamuisin en todellakaan jaksa herätä hikoilemaan aamuyön tunteina, mutta viikonloput on kiva aloittaa urheilemalla. Esimerkiksi rauhallinen jooga tai pilates sopii hyvin aamun tunnelmaan.

♥ Rauhassa laittautuminen. Viikonloppuisin on ihanaa käyttää rauhassa aikaa meikkiin, hiusten laittamiseen ja vaatteiden valitsemiseen. Voi rauhassa olla hetken turhamainen, kun ei ole kiire minnekään.

Ihanaa sunnuntaiaamua kaikille!

Ei kommentteja